“Hoe besparen extra hekwerkonderdelen mij geld?” Dat is een terechte vraag. Om de bouwplaats af te scheiden hebt u waarschijnlijk bouwhekken om het terrein geplaatst. Voor extra stabiliteit maakt u wellicht al gebruik van blokken en schoren. Maar kent u de volgende 8 accessoires al? Ze zijn efficënt en hebben een geldbesparende fucntie. Lees in dit blogartikel waarom.
1. Bouwhekbok voor verticaal vervoer
Bij transport van hekken wordt vaak gedacht aan horizontaal vervoer. Het hek gaat echter langer mee wanneer het verticaal vervoerd wordt. Wilt u minder hekken verliezen, dan biedt de bouwhekbok voor verticaal vervoer uitkomst.
2. High Security klem
De klem verbindt de bouwhekken en is alleen met een speciale, geregistreerde sleutel te (de)monteren. Op deze manier kunt u controleren welke mensen het terrein betreden. De uitvoerder controleert de afgifte van de speciale sleutel en hoeft niet elke dag het gehele terrein te checken op openstaande hekken.
3. Scharnierring
Met een scharnier en wiel kan men van twee bouwhekken een poort maken. De scharnierring voorkomt schade aan het hek omdat kracht niet op de buis, maar op de ring wordt uitgewerkt. De metalen schildjes (maantjes) van de scharnierring worden om een buis met een High Security klem heen gezet. Het hek kan dan draaien en zit toch veilig vast. Want wie niet sterk is, moet slim zijn!
4. Bouwhekslot
Een groot nadeel van een kettingslot is dat twee hekken (die u overdag als poort gebruikt) uit elkaar kunnen worden getrokken. Dieven en vandalen vinden dan gemakkelijk hun weg naar binnen. De slotbeugel zorgt ervoor dat de hekken buiten werktijd ook echt dicht zijn. De hekken blijven strak tegen elkaar zitten en het slot is vandalismebestendig. Het bouwhekslot is bovendien overal toepasbaar.
5. Grondanker
Wanneer de grondsoort het toelaat en de omstandigheden niet om extra maatregelen vragen zorgt een grondanker voor een goede basisstabiliteit. Het grondanker dient ter vervanging van een traditioneel blok.
6. Schoorbuis
Bij harde wind biedt de schoorbuis een stabiele oplossing. De schoorbuis wordt altijd gebruikt in combinatie met blokken ter fundering en vormt op deze manier een stevige constructie. Advies: plaats om iedere drie hekken een schoorbuis. Plaats bij ieder hek een schoorbuis wanneer er iets aan het hek hangt (zoals een foliezeil of reclamedoek).
7. Schoorplaat
De schoorplaat is een metalen plaat die dienst doet voor bevestiging van een schoorbuis op een harde ondergrond, zoals beton. De schoor wordt over de schoorplaat geschoven. Hierop worden betonblokken geplaatst.
8. Uittilbeveiliging
Met een uittilbeveiliging zorgt u in combinatie van een klem ervoor dat het hek niet uit een blok kan worden getild. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid maar zorgt ook voor extra stabiliteit.
Kortom, de bovenstaande accessoires zorgen voor een langere levensduur van het hekwerk, waarborgen stabiliteit en/of weren diefstal en vandalisme. Als dat geen geldbesparende eigenschappen zijn! In onze brochure vindt u alle accessoires.